En av höstens större tävlingar, Novemberskölden som Nässjö MK arrangerar och som ingår i Bilsport Rally Cup gick av stapeln i helgen som varit. En onotad tävling som innefattar 31km special fördelat på 7 sträckor. Startfältet var stort, närmare 140 bilar till start vilket gjorde tävlingen till en riktig höjdare, många vill passa på att köra innan vintern och saltet stör allt för mycket.
I klasserna för de äldre bilarna fanns totalt 16 bilar fördelat på 4 olika klasser, mest kända namnet var Stig Blomqvist som i den här tävlingen körde en Ford Falcon.
NTS-Motorsport representerades av Thomas Thelin och brodern Magnus Thelin som körde den orange-lackerade Porschen i höga hastigheter i de småländska skogarna.
Stig Blomqvist körde som ensam startande i sin klass vilken denne också vann – i den större klassen var det Thomas Thelin och Magnus Thelin som vann med 20 sekunder till Sven-Åke Angerd.
Tittar man dock på resultaten som ni ser på sidan, så framgår det tydligt att Thomas Thelin har en lägre tot. tid än Stig Blomqvist, vilket kan vara värt att notera.
En spännande tävling som enligt Thomas egna utsago var bra, bortsett från att däcken var i rätt dåligt skick och att de inför tävlingen saknade extra lampor – vilket gjorde mörkerkörningen svårare.
Sammanfattningsvis så är Thomas och Magnus nöjda med säsongens hittills enda tävling. Det har varit ett år av mycket skruvande och renovering av flertalet nya objekt vilket haft en stor inverkan på tävlingsfrekvensen.
Den yngre brodern Nils Thelin är i skrivande stund helt färdig med dräpar-baggen och laddar nu helt inför nästkommande säsong, kanske om möjlighet finns tidsmässigt så kommer denne att köra en tävling i år.

resultat-novemberskolden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.