Ibland kan det enkla vara nog! Njut av en Porsche 911 Carrera RS, som ägaren bara tar ut på en liten åktur. Fantastiskt filmat och man får höra det goa ljudet från motorn!

Porsche tillverkade ett antal tävlingsversioner av 911:an, med namnet Carrera RS, där RS står för Rennsport, eller motorsport.

Den första modellserien av Porsche Carrera RS 2.7 började tillverkas 197. Förutom den större och effektstarkare motorn hade bilen också en reducerad vikt på cirka 100 kg, detta gjordes igenom att man tog bort mycket av de annars monterade komforthöjande detaljerna och att man valde att använda tunnare karosspaneler.

1974 tillverkade Porsche, Porsche 911 Carrera RS 3.0 med mekanisk insprutning, en bil som levererade hela 230hk, vilket på den tiden var väldigt mycket. Bilens pris var nästan dubbelt så högt mot vad en 2,7 RS kostade, men för de pengarna fick man en mer eller mindre färdigutvecklad tävlingsbil. Chassit var i stort sett densamma som i 1973 års Carrera RSR och bromssystemet var från Porsche 917.  Ytterligare viktreduceringar gjorde att man fick ner vikten till omkring 900 kg, vilket gjorde bilen extremt konkurrenskraftig.

Läs mer om Porsche 911 Carrera RS här.

photo by: Minhimalism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.